Kashmir 5 Hari 4 Malam Golden Triangle Tour

Kashmir 6 Hari 5 Malam Taj Mahal Tour

Aturcara Perjalanan / Itinery

HARI PERTAMA

Kuala Lumpur – Delhi (D)

Tiba di Lapangan Terbang Delhi, disambut oleh krew kami dan terus ke hotel. Makan malam dan bermalam di Hotel Westend Inn Glitz / setaraf.

HARI KE 2

Delhi – Srinagar (B,L,D) 

Selepas sarapan pagi, terus ke lapangan terbang untuk berlepas ke Srinagar. Tiba di Srinagar, krew kami akan sambut para tetamu dan terus bergerak ke Houseboat. Selepas makan tengahari, melawat Mughal Garden, Nishat Bagh (Garden of Pleasure), Shalimar Bagh (Abode of Love), The Chasme Shahi Garden. Kemudian para tetamu akan menaiki Shikara Ride di Dal Lake untuk menikmati keindahan bandar ini yang selalu dikaitkan dengan Venice. Bermalam di Chicago Group of Deluxe Houseboat.

HARI KE 3

Srinagar – Gulmarg (B,L,D)

Selepas bersarapan, kita akan teruskan dengan lawatan penuh di Gulmarg (Meadow of Flowers). Para tetamu akan dibawa meneroka pemandangan yang menakjubkan dan bersiar-siar di Outer Circuit Road menikmati pemandangan lembah di tengah-tengah hutan yang tebal. Setelah itu, menaiki Gondola Cable Car menikmati pemandangan daripada atas, melawat Khilanmarg dan Kongdori. Balik ke Houseboat untuk makan malam dan bermalam Chicago Group of Deluxe Houseboat.

HARI KE 4

Srinagar – Pahalgam (B,L,D)   

Selepas bersarapan, para tetamu akan bertolak ke Pahalgam (Vale of Kashmir), dalam perjalanan kita akan singgah ladang Saffron dan kuil Awantipura yang sudah berusia 11,000 tahun. Tiba di Pahalgam dan makan tengahari. Kemudian, menikmati kecantikan semula jadi di Pahalgam. Bermalam di Chicago Group of Deluxe Houseboat.

HARI KE 5

Srinagar – Delhi – Agra (B,L,D)

Selepas sarapan, free and easy kemudian terus ke lapangan terbang untuk berlepas ke Indigo pada 11:10 pagi dan tiba di lapangan terbang Delhi pada 12:40 tengahari. Tiba di Delhi, terus bergerak menuju Agra. Tiba di Agra, check in hotel. Makan malam dan bermalam di Hotel Howard Plaza / Mansingh Palace / setaraf.

HARI KE 6

Agra – Delhi (B,L)

Selepas sarapan, kita akan mulakan lawatan dengan melawat Agra Fort yang dibina pada zaman Mughal iaitu pada tahun 1569 di tebing Yamuna River. Kemudian, melawat Taj Mahal (tutup pada hari Jumaat) yang merupakan salah satu daripada 7 keajaiban dunia. Seterusnya ke cottage industry untuk menyaksikan pembuatan marble inlay yang sangat cantik. Selepas makan tengahari bertolak balik ke lapangan terbang Delhi untuk berlepas ke tanah air.

Pakej Termasuk

 • Penginapan hotel 3 / 4 bintang (Srinagar Deluxe Houseboat + Breakfast)
 • Pengangkutan dengan penyaman udara (Kereta / Bas)
 • Toll tax, state tax
 • Elaun driver
 • Caj petrol dan parking
 • Tour guide berbahasa Inggeris
 • Domestic flight (Delhi – Srinagar – Delhi)
 • Bayaran masuk tempat lawatan
 • Makan tengahari dan makan malam (makanan halal untuk Muslim)
 • 1 litre air mineral / hari

Pakej Tidak Termasuk

 • Apa-apa tip dan minuman beralkohol
 • Pebelanjaan peribadi
 • Jaket, kasut, skate, tunggang kuda, caj tambahan Gondola Ride (anggaran 30Usd/pax)

Maklumat Hotel Penginapan

4 bintang :

1. Delhi : Hotel Western Inn Glitz / setaraf

2. Srinagar : Chicago Group of Deluxe Houseboat

3. Agra : Hotel Howard Plaza / Mansingh Palace / setaraf

3 bintang :

1. Delhi : Hotel Arpit Palace / Hotel Jewel Palace / setaraf

2. Srinagar : Chicago Group of Deluxe Houseboat

3. Agra : Hotel Siris 18 / Hotel Taj Villa/ setaraf

[ninja_tables id=”2134″]