Pakej ke Turki 2019-2020

Pakej Ke Turki 2021/2022

Turki selalu menjadi salah satu tempat utama untuk dilawati oleh pelancong dari seluruh dunia. Negara ini mempunyai keunikan tersendiri dari sejarahnya, kebudayaan dan juga kedudukan geografinya. Namun merancang percutian ke negara ini belum tentu mudah kerana terlalu banyak tempat yang wajib anda kunjungi. Kami menyediakan beberapa pakej ke Turki yang boleh anda pertimbangkan. Pakej Pelancongan ke Turki ini direka bagi memudahkan perjalanan dan memberikan pengalaman melancong yang berharga kepada anda.

Pakej ke Turki 2019-2020Pakej Ke Turki 8H7M Yang Menarik

Perlukan satu pakej yang lengkap memenuhi kepuasan melancong anda? Anda tidak sempat untuk membuat carian tempat-tempat yang menarik di Turki? Inginkan kos melancong yang rendah? Semua itu kami telah ambil kira dan memberikan anda satu pakej pelancongan yang mampu milik!

Merancang lawatan sendiri VS Mengambil pakej sedia ada

Pakej ke Turki 2019-2020Melancong dengan perjalanan sendiri dan juga melancong dengan mengikuti pakej yang disediakan masing-masing mempunyai kelebihan. Setiap pelancong mempunyai gaya dan keselesaan sendiri untuk berkunjung ke luar negera.

 1. Keselamatan
  Mengambil pakej pelancongan yang sedia ada menjamin keselamatan anda kerana disertai dengan pemandu pelancong bertauliah. Anda juga dilindungi oleh insuran berkelompok bergantung kepada pakej yang anda pilih. Selain itu, anda akan ditemani oleh ramai lagi rakan senegara yang melancong berserta dengan anda yang mengambil pakej yang sama, membolehkan anda untuk “keep on eye” antara satu sama yang lain.
 2. Menjimatkan masa
  Melalui pakej pelancongan, masa persediaan anda akan dapat dijimatkan kerana kesemuanya sudah diatur dengan rapi. Merancang sendiri percutian tentu mengambil masa yang panjang kerana anda perlu mengambil berat tentang banyak hal seperi kos dan destinasi yang perlu anda pilih.

Kenali Kami Terlebih Dahulu

Mustaqim Travel and Tours Sdn. Bhd. adalah sebuah Syarikat pelancongan berdaftar yang terletak di Seremban, Negeri Sembilan.  Matlamat utama kami adalah untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada setiap tetamu yang ingin melancong ke Turki melalui beberapa pakej yang di tawarkan.

Pakej ke Turki 2019-2020

Pengalaman adalah kekuatan utama kami dan pengalaman melancong anda yang berharga merupakan matlamat kami. Kami menyediakan tiga pakej pelancongan, masing-masing memakan masa 8 hari dan 7 malam. Walaubagaimanapun kami juga menyediakan pakej khas untuk pelanggan korporat dan juga yang menginginkan pakej ala carte.

Pakej ke Turki 2019-2020

Ini menjadikan pengalaman percutian anda dapat diisi dengan kesemua tempat di Turki yang telah kami pilih untuk anda.

3 Pakej Ke Turki dari Kembara Istanbul

 1. Pakej ke Turki – Cities Escape
  Pakej yang kami tawarkan sepanjang bulan Mei hingga bulan Oktober. Ia merupakan peralihan musim bunga, musim panas dan musim luruh di Turki. Kesemua destinasi yang dipilih telah disusun.

Pakej ke Turki 2019-2020

 1. Pakej Ke Turki – Tulip Festival
  Pakej ini ditawarkan pada musim bunga negara Turki, iaitu bulan Mac hingga bulan Mei. Jika anda ingin menyaksikan sendiri keindahan bunga tulip mekar, kami galakkan anda untuk mengikuti pakej ini.

Pakej ke Turki 2019-2020

 1. Pakej Ke Turki – Winter Festival
  Bagi anda yang ingin merasakan keseronokan salji, permainan ski dan cable car, pakej ini adalah untuk anda. Kami tawarkan pakej ini sepanjang bulan November hingga bulan April. Suhu pada ketika ini agak dingin namun banyak aktiviti yang boleh diisi termasuk menyaksikan puluhan belon udara panas yang beterbangan di Cappadocia.

Pakej ke Turki 2019-2020

Apa yang anda dapat dengan pakej kami?

PENGINAPAN – Hotel Bertaraf 3 & 4 & 5 bintang (Setaraf)

Sepanjang tempoh lawatan ke Turki, penginapan kepada setiap peserta disediakan amat selesa sesuai dengan citarasa orang Malaysia. Peserta akan dibawa menginap di hotel berkelas 3,4,5 bintang di Canakkale, Kusadasi, Cappadocia, Bolu dan juga Istanbul.

pakej ke turki 2019-2020

MAKANAN – 3 Kali Sehari

Kesemua restoran yang dipilih adalah halal dan anda akan ditanggung makan dibawah pakej ini 3 kali sehari iaitu sarapan, makan tengahari dan makan malam. Salah satu tempat yang paling menarik adalah anda akan dibawa makan tengahari di Cave Restaurant dengan menu ala Turki. Restoran ini seakan-akan berada di dalam gua kerana pengaruh dari bentuknya.

Pakej ke Turki 2019-2020

BAYARAN MASUK TEMPAT LAWATAN

Sepanjang lawatan ini, anda akan dibawa ke beberapa tempat yang wajib dikunjungi ketika berkunjung ke negara Turki. Di sini anda akan diberikan peluang untuk menyaksikan sendiri keajaiban dan keindahan beberapa bandar utama yang akan kita kunjungi iaitu Mausoleum Of Ataturk, Underground City, Pigeon Valley, Esentepe Hill, Uchisar Castle, Mushroom Valley, Camel Rock, Gerome Valley Open Air Museum, Caravanserai Sultanhani, Cotton Castle dan banyak lagi. Sebahagian dari tempat ini mempunya bayaran masuk namun kami sudah rangkumkan dalam pakej kami.

Pakej ke Turki 2019-2020

PENGANGKUTAN – VIP Dilengkapi WIFI

Perjalanan anda selama lapan hari dan tujuh malam ini menggunakan pengangkutan peribadi Mercedes Sprinter ataupun Minibus. Dengan Van mercedes Sprinter ini, perjalanan anda adalah seperti Private Trip yang mana anda dapat berhenti dalam perjalanan sekiranya berlaku kecemasan seperti ingin ken tandas atau membeli buah tangan di tepi jalan. Kos pengangkutan yang ditanggung adalah termasuk bayaran tol lebuhraya dan juga bayaran bagi parking. Kami hanya menggunakan bas untuk trip korporat dan Open Trip dengan peserta 25 orang dan keatas sahaja.

Pakej ke Turki 2019-2020

KHIDMAT PEMANDU PELANCONG PROFESSIONAL

Sepanjang perjalanan kita akan disertai dengan pemandu pelancong tempatan Turki yang berkebolehan bertutur dalam bahasa Inggeris dengan perwatakan baik berpesonaliti yang kacak.

Pakej ke Turki 2019-2020

BHOSPORUS CRUISE – Percuma

Pakej yang anda bayar juga sudah merangkumi bayaran menaiki Bhosporus Cruise serta menikmati pemandangan sepanjang selat emas ini. Anda akan dibawa oleh kapal ke laut dan menyaksikan pemandangan bandar Istanbul . Hampir kesemua bangunan di Istanbul yang kita akan lawati boleh disaksikan dari kapal ini dan pemandangannya sangat cantik.

Kenapa anda perlu memilih pakej yang kami sediakan?

 • Kami berpengalaman dalam selok belok di Negara Turki dan mempunyai beberapa rakan strategik yang berpusat di Istanbul.
 • Rancangan perjalanan yang sangat rapi dan padat bagi memenuhi permintaan pelanggan.
 • Harga Pakej yang mampu milik dengan harga Joined Trip adalah bermula dari RM1899 sahaja.
 • Deposit yang rendah dengan hanya membayar RM600 anda sudah dapat menempah pakej kami dan bayaran penuh boleh dibuat secara ansuran tetapi mesti dijelaskan 45 hari sebelum berlepas ke Istanbul.

Pakej ke Turki 2019-2020

JOM MELANCONG KE TURKI! 

Apa tunggu lagi, pakej yang terbaik dari kami. Tempah Pakej Melancong ke Turki dari kami sekarang.

Hubungi kami sekarang untuk sebarang pertanyaan dan booking.

Ustaz Hakim : +6017 820 2010 – Link Whatsapp

website:

www.kembaraistanbul.com

++++++

Kembara Istanbul | (Mustaqim Travel and Tours Sdn Bhd)

163 Wisma Dato’ Rashid
70100 Jalan Zaaba
Seremban Negeri Sembilan

Team Kembara Istanbul

Alexandria Mesir

Tempat menarik di Mesir Wajib dilawati

Mesir adalah salah satu destinasi pelancongan tertua di dalam dunia dan merupakan antara tempat impian pelancong dari seluruh dunia. Mesir merupakan sebuah negara di Rantau Afrika Utara. Tidak dapat dinafikan terdapat banyak tempat menarik di Mesir yang popular seperti Piramid dan Monumen kuno.

 

Selain itu, masih terdapat banyak lagi tempat yang menarik untuk anda jelajahi seperti pelayaran di Sungai Nil yang umumnya dianggap sebagai sungai yang terpanjang di dunia.

Sungai Nil Tempat Menarik di MEsir

Dengan menjejakkan kaki anda di negara Mesir ini pasti ia dapat menghidupkan kembali memori dan pengetahuan yang telah dipelajari semasa di bangku sekolah. Bagi anda yang merancang untuk melancong ke Mesir, kami telah menyenaraikan beberapa tempat menarik yang wajib dijadikan sebagai destinasi utama untuk lawatan anda nanti.

7 Tempat Menarik di Mesir Yang Wajib Anda Lawati

1. Cairo

Cairo merupakan ibu negara Mesir. Bandar metropolitan ini adalah salah satu bandar terbesar di Afrika dan Timur tengah  yang mana sekaligus menjadikan ia bandar terbesar di negara Mesir itu sendiri. Di Cairo ini  terdapat Piramid Giza dan Sphinx terbesar yang terkenal.

7 Tempat Menarik di MesirKalau anda nak tahu, Sphinx ini hanya terletak bersebelahan sahaja dengan Piramid Giza. Jadi, sekiranya anda pergi ke sini anda akan dapat melihat kedua-dua monumen besar ini dalam satu masa.

 

Selain daripada itu, pengalaman berlayar di Sungai terpanjang di dunia iaitu Sungai Nil wajib dijadikan salah satu bucket list destinasi utama lawatan anda.

 

Manakala untuk melihat barang-barang kuno, kebudayaan dan kepentingan sejarah, anda bolehlah melawat beberapa muzium menarik di Mesir yang terdapat di sekitar Cairo ini.

Masjid Muhammad Ali MesirSekiranya anda ingin melihat keindahan seni bina Islam yang menarik di Mesir pula, anda boleh lah mengunjungi masjid-masjid yang terdapat di sini dan salah satu daripadanya adalah Masjid Muhammad Ali. Masjid ini merupakan masjid yang paling ramai dikunjungi pelancong kerana ia diakui ramai sebagai salah satu tempat menarik di Mesir.

 

Tidak lupa juga tempat untuk membeli buah tangan untuk dihadiahkan kepada yang tersayang dan sahabat handai, anda bolehlah meninjaunya di pasar tertua Cairo iaitu Khan el-Khalili. Khan el-Khalili ini merupakan pasar utama bagi pusat sejarah Islam di Cairo.

 

2. Alexandria

Alexandria MesirAlexandria merupakan bandar raya pelabuhan Mediterranean dan bandar kedua terbesar di Mesir. Bandar raya ini dinamakan sempena nama pengasasnya iaitu Alexander Agung yang mempunyai nama julukan sebagai Pearl of the Mediterranean. Bandar raya ini merupakan rumah kepada perpustakaan besar yang kini dinamakan Bibliotheca Alexandrina.

 

Alexandria terkenal dengan keagungan sejarah dan senibina bangunan yang luar biasa. Maka, tidak hairan lah perpustakaan ini menjadi tarikan utama pelancong yang tidak ingin melepaskan peluang menjejakkan kaki ke tempat-tempat menarik di Mesir ini.

Bey Citadel Alexandria MesirSetelah anda mengunjungi perpustakaan ini, anda juga amat disyorkan untuk melawat Muzium Alexandria yang cuma mengambil masa 20 minit dengan berjalan kaki atau 5 minit sahaja sekiranya menaiki kenderaan ke tempat tersebut.

 

Tidak lupa juga, anda masih boleh meluangkan waktu yang berbaki di sana untuk melawat ke Al Montaza Garden dan melihat keindahan pantai di laut Mediterranean.

 

3. Faiyoom

Bandar yang terkenal sebagai bandar paling subur di Mesir ini adalah merupakan bandar yang dipertanggungjawabkan kepada Nabi Yusuf AS ribuan tahun yang lalu.

Faiyoom Mesir Kincir Air
Sumber: https://www.polarsteps.com

Selain terkenal dengan tanah yang subur, ia juga dikenali sebagai tempat peninggalan sejarah penting yang mana di sinilah terdapat kawasan yang mempunyai kesan runtuhan bangunan yang dipercayai merupakan Istana Qorun. Selain itu, anda juga boleh melihat kincir air peninggalan Nabi Yusuf AS.

 

4. Aswan

Bandar Aswan terletak di selatan Mesir dan pada mulanya ia dipanggil Nubia oleh orang-orang tempatan. Dengan keramahan penduduk setempat,  anda akan merasa lebih mudah untuk menjelajah bandar Aswan ini.

Sungai Nil Nubia

Sungai Nil merupakan antara tempat menarik di Mesir yang selalu dilawati oleh pelancong. Hal ini kerana pemandangan sungai Nil amat cantik jika dihayati dari tempat ini dan ramai pelancong yang tidak akan melepaskan peluang untuk berlayar di sepanjang sungai Nil dan melihat pemandangan padang gurun di sekitarnya.

 

Aswan mempunyai iklim padang pasir yang panas seperti di seluruh mesir dan juga merupakan salah satu bandar terpanas dan paling kering di dunia. Namun, keadaan iklim sebegitu tidak menghalang anda untuk menikmati keindahan yang terdapat di bandar Aswan.

 

Selain daripada pemandangan yang cantik di sungai Nil , anda juga perlu melawat ke Nubian Village di Elephantine Island untuk melihat beberapa tapak arkeologi di pulau itu.

Khan Mausoleum MesirSeterusnya, anda juga harus melawat ke Aga Khan Mausoleum yang merupakan makan Aga Khan III Sultan Muhammed Shah. Makam yang dibina dari batu kapur merah jambu ini dibina dengan gaya yang mirip dengan makam Fatimiyah di Cairo.

 

5. Kom Ombo

Kom Ombo merupakan Kawasan pertanian terbesar di selatan Gebel el-Silsila dan ianya terletak di antara Aswan dan Edfu. Kuil zaman purba Ptolemaic Kom Ombo juga terkenal dengan strukturnya yang unik dan mumia buaya.

Kuil Kom Ombo Mesir

Sekiranya anda berasa tertarik untuk melihat buaya yang dijadikan mumia, anda boleh lah melawat ke Muzium buaya ini. Ia terletak berdekatan sahaja dengan Kuil Kom Ombo.

 

Manakala, Kira-kira 30 kilometer di utara Aswan, terdapat Kuil yang dibina pada zaman Graeco-Rom yang dikhususkan untuk dewa buaya, Sobek dan tuhan yang berkepala telur, Horus. Di sana juga anda boleh melihat beberapa buaya mumia di kuil tersebut.

 

6. Edfu

Edfu Tempat Menarik di Mesir

Bandar ini terletak di barat Sungai Nil antara Esna dan Aswan dan juga merupakan tapak Kuil Ptolemaic Horus serta penempatan Kuno. Di sini terdapat sisa piramid purba yang terletak sekitar 5 Kilometer di utara Edfu.

 

Bandar ini juga terkenal sebagai salah satu tempat menarik di Mesir kerana terdapat kuil Ptolemaik utama yang dibina antara tahun 237SM dan 57 SM semasa pemerintahan Cleopatra VII di sini.

Kuil Horus Aswan Mesir

Selain itu, terdapat juga kuil yang bernama Kuil Horus untuk anda lihat keunikan binaannya yang mana diperbuat daripada blok batu pasir.

7. Luxor

Luxor adalah bandar yang terletak di Selatan Mesir yang menjadi tapak Kota Waset pada Zaman Mesir Purba. Ia lebih dikenali sebagai Thebes oleh orang Yunani.

Thebes Luxor Menarik di Mesir

Luxor merupakan salah satu tempat menarik di Mesir dan menjadi tumpuan ribuan pelancong dari seluruh dunia setiap tahun kerana ia merupakan muzium terbuka yang terbesar di dunia. Keunikan runtuhan kuil di Karnak dan Luxor yang berdiri di tengah-tengah bandar moden ini menjadi tarikan kepada pelancong.

 

Sekiranya anda berminat dengan bidang kesenian, anda bolehlah melawat ke Kilang Alabaster di Luxor dan membeli buah tangan dari sana.

colossi of memnon Mesir

Tidak lengkap sekiranya anda tidak pergi ke Colossi of Memnon ataupun dikenali sebagai Es-Salamat dalam Bahasa Arab. Colossi of Memon ini merupakan dua patung besar Firaun Amenhotep III yang mana merupakan pemerintah Mesir semasa Dinasti XVII. Dua patung besar ini terletak di Theban Necropolis di sebelah barat Sungai Nil di Luxor.

 

Apa Lagi! Jom Melancong Ke Mesir

Tempat Menarik di MesirTempat-tempat yang disenarai pendekkan ini tidak dapat difahami secara menyeluruh sekiranya anda masih tidak menjejakkan kaki ke Mesir. Rancang percutian anda dengan bijak sekarang dan moga entry ini banyak membantu anda.  

Pakej Melancong Ke Turki

Pakej Terbaik Melancong Ke Turki Dari Kembara Istanbul

Kemas bagasi anda sekarang, kita akan Melancong ke Turki!

Jika diberi pilihan, apakah yang akan anda pilih?

 1. Makanan percuma seumur hidup
 2. Minyak kenderaan percuma
 3. Wang sejuta ringgit
 4. Boleh melancong serta dunia

Melancong Ke Turki

Anda mungkin sudah pernah diberikan soalan ini. Menariknya, ramai yang telah memilih jawapan terakhir iaitu ingin melancong ke serata dunia. Ini membuktikan nilai yang anda dapat dengan melawat ke serata tempat lebih tinggi berbanding wang.

 

Dengan Kembara Istanbul (Mustaqim Travel And Tours Sdn Bhd), kami berusaha untuk memastikan percutian anda ke Turki akan menjadi satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan. Setiap pakej kami dirancang dengan teliti supaya masa anda semasa bercuti dimanfaatkan sepenuhnya.

Melancong Ke Turki 8 HARI DAN 7 MALAM (8H7M)

Selama lapan hari, semua bandar terkenal di Turki yang pernah anda dengar akan anda lawati.

 

Istanbul aku datangIstanbul, Aku Datang! – Amati sendiri keindahan bandar Istanbul, yang pernah menjadi lokasi lakonan oleh pelakon popular tanah air iaitu Lisa Surihani. Bangunan bersejarah, Istana lama, melihat sendiri harta peninggalan sejarah Baginda Nabi, tongkat Nabi Musa, Pedang Nabi Daud dan melawat baazar tertutup terbesar di dunia, semuanya akan anda lawati.

 

Terokai sendiri keindahan Muzium Hagia Sophia, Masjid Biru (Sultan Ahmed), Istana Topkapi dan juga Hippodrome Square. Anda juga akan merasakan pengalaman di teluk Bosphorus yang memisahkan antara benua Asia dan Eropah bersama dengan Bosphorus Cruise secara (Percuma).

 

Ibu Negara Turki, Ankara! Di sini letaknya Mausoleum of Ataturk, tempat persemadian Presiden Turki Pertama.

Cappadocia, dunia batu! Peninggalan-peninggalan bangunan batu lama seperti Uchisar Castle dan juga Camel Rock tentu membuat anda kagum. Jagan lepaskan peluang untuk mencuba hidangan di dalam Cave Restaurant.

Cappadocia cuti ke Turki

Pamukkale – Kota dimana kerajaan Rom membangunkan bandar mereka iaitu Hierapolis.Dan jika anda pernah mendengar cerita tentang Cotton Castle, ia terletak di Pamukkale dan anda juga akan dibawa melawat ke tempat ini.

Pakej Ke Turki Pamukkale

Dalam perjalanan ke empat tempat tersebut, kita juga akan singgah sebentar di beberapa tempat lain seperti Cannakale, Kusadasi, Ephesus dan Bolu yang turut membuat pengalaman anda melawat di Turki sangat berharga.

Kenapa Kami Memilih Untuk Membawa Anda Ke Turki?

Cuti Ke Istanbul Turki

 • Lokasi – Geografi negara ini berada di antara dua benua iaitu benua Eropah dan Benua Asia. Kadangkala disebut orang sebagai Eurosia. Dua benua ini dihubungkan dengan satu jambatan yang panjang di Istanbul!
 • Empat Musim – Berlainan dengan cuaca dan iklim di negara kita, Turki mengalami perubahan musim sebanyak empat kali setahun. Pilih Pakej mengikut musim yang anda inginkan.
 • Kos rendah – Tukaran matawang Malaysia adalah lebih tinggi berbanding dengan matawang Turki. Negara Turki menggunakan matawang Lira. Setakat artikrl ini ditulis, kadar satu ringgit malaysia adalah bersamaan dengan 1.50 TL (Turkish Lira)

Kenapa Anda Perlu Memilih Kembara Istanbul

pakej turki kembara istanbul

Mempunyai Lesen Pelancongan Yang Sah

Berpengalaman dalam bidang pelancongan. Berlesen dan Berdaftar dengan Kementerian Pelancongan. Diuruskan oleh Syarikat Bumiputera Mustaqim Travel and Tours Sdn Bhd (1129808-W | KPK/LN9263)

Tiada Tourist Trap dan Caj Tersembunyi

‘Tourist Trap’ adalah tempat paksa beli barangan mahal di kebanyakan pakej luar negara. Harga yang diberikan adalah telus dan Termasuk dalam Pakej. Hanya Tambahan tipping dan Bayaran kos aktiviti sekiranya menaiki belon udara panas.

Hotel 4 Bintang Keatas atau Setaraf Sahaja

Kembara Istanbul Winter Trip

7 malam berada di Turki, anda akan menginap di Hotel bertaraf 4 bintang yang sudah kami pilih. Anda akan bermalam di Canakkale, Kusadasi, Pamukkale, Bolu, Cappadocia dan Istanbul

 

Hidangan Ikonik Turki

makanan turki

Pakej yang kami tawarkan juga merangkumi makan dan minum untuk anda tiga kali sehari (sarapan, makan tengahari dan makan malam) mengikut selera Turki. 100% halal dan menyelerakan!

Makanan Halal Dan Solat Terjaga

Kami dengan teliti menyediakan jadual perjalanan pakej melancong ke Turki supaya peserta dapat menikmati perjalanan yang selesa dan tidak mengabaikan Solat. Makanan yang disediakan adalah mengikut citarasa Malaysia dan Halal

Tour Guide yang Berpengalaman

Pakej Ke Turki Tour Guide

Berpengalaman menguruskan trip di Turki dan juga Pakej lain. Setiap trip di Negara Turki akan diiringi oleh Tour Guide Berpengalaman berbangsa Turki yang Kacak dan Fasih berbahasa Ingeris.

Private Trip, Joined Tour dan Trip Planner

Kami mampu menyusun jadual perjalanan anda mengikut bajet dengan tujuan memberi keselesaan dan kepuasan setiap tetamu. (Melancong Ke Turki Joined Tour/Grouping Tour, Private Tour, Honeymoon Tour dan Corporate Tour)

Penginapan Hotel dan Pengangkutan Bertaraf VIP

Setiap pakej yang kami tawarkan adalah termasuk Pengangkutan VIP, Max 15 Orang dilengkapi WIFI. Penginapan yang bertaraf 4 bintang dan Keatas memudahkan peserta menikmati Night Life dan Keperluan Asas

Bayaran Masuk Tempat Lawatan Adalah Percuma

Beberapa tempat yang kita akan lawati mengenakan caj bayaran masuk, namun semua itu kami akan uruskan. Nikmati pengalaman lawatan anda tanpa memikirkan bayaran masuk. Ini termasuk bayaran tol lebuh raya dan parking di Turki serta menaiki kapal persiaran Bosphorus Cruise di Istanbul!

 

Apa lagi yang anda perlukan untuk percutian yang tidak terlupakan selain tempat yang menarik, hotel yang hebat dan makanan yang sempurna! Ditambahkan lagi dengan khidmat pemandu pelancong dari Turki sendiri, pasti perjalanan anda lancar dan tiada gangguan.

Pakej Pelancongan Ke Turki 8 Hari 7 Malam.

 1. 8 Hari 7 Malam – Turkey Cities Escape
 2. 8 Hari 7 Malam – Turkey Tulip Festival
 3. 8 Hari 7 Malam – Winter Festival

Tiga pakej menarik ini memberikan anda tawaran yang sama namun pengalaman yang pastinya berbeza. Ini bergantung kepada pilihan masa anda untuk bercuti.

Di Turki terdapat empat musim iaitu musim bunga, musim panas, musim sejuk dan musim luruh. Setiap musim mempunyai keistimewaannya sendiri.

 

8 Hari 7 Malam – Turkey Cities Escape

Kami tawarkan pakej ini sepanjang bulan Mei dan bulan Oktober sama ada musim bunga, musim panas ataupun luruh. Inilah masa terbaik untuk menaiki Bosphorus Cruise. Suhu yang sederhana dan ramai pengunjung.

 

8 Hari 7 Malam – Turkey Tulip Festival

Pakej yang ditawarkan sepanjang bulan Mac hingga bulan Mei iaitu pada musim bunga. Sesuai untuk anda yang ingin merasakan suasana Tulip Festival di Turki. Di sepanjang jalan akan dihiasi dengan keindahan pelbagai jenis bunga tulip yang mekar.

 

8 Hari 7 Malam – Winter Festival

Musim sejuk dan musim bunga di Turki sepanjang pertengahan bulan November dan bulan April. Peluang anda untuk menaiki Cable Car ke Gunung Uludag di Bursa dan bermain ski serta salji.

Daftarlah sekarang dan tempah tempat anda.

Euglene fodor pernah mengatakan bahawa

“You don’t have to be rich to travel well”.

Begitu juga kos yang kami tawarkan untuk pakej ini.

Apa Yang tidak termasuk dalam pakej kami?

 • Tiket kapal terbang
 • Aktiviti selain dari yang kami tawarkan seperti belon udara panas
 • Kos pemberian tip kepada pemandu (serendah RM19 sehari)

Sertai Peserta Kembara Istanbul Untuk Percutian Melancong Ke Turki Sekarang!

Cuti Ke Istanbul Turki

Sama ada anda bergerak secara solo ataupun bersama dengan pasangan ketika melancong ke Turki, kami akan memastikan pengalaman anda menjadi sesuatu yang berharga. Kata-kata terbaik yang kami mampu berikan kepada anda ialah jangan dengar apa yang orang lain katakan tentang Turki, tetapi datanglah dan lihatlah sendiri.

 

Untuk Tempahan dan Maklumat Lanjut Hubungi:

 

Kembara Istanbul | Mustaqim Travel And Tours Sdn Bhd

[1129808-W | KPK LN9263]

163 Wisma Dato’ Rashid
70100 Jalan Zaaba
Seremban Negeri Sembilan

+6 017 820 2010

Whatsapp Link : 0178202010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

demo-attachment-1598-image-4

Samuel Life in Other Word

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me, that it might be the mirror of my soul, as my soul is the mirror of the infinite God!

O my friend — but it is too much for my strength — I sink under the weight of the splendour of these visions! A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine.

I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents. I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now.

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me.

demo-attachment-1599-image-5

Existence in this spot

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me, that it might be the mirror of my soul, as my soul is the mirror of the infinite God!

O my friend — but it is too much for my strength — I sink under the weight of the splendour of these visions! A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine.

I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents. I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now.

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me.

demo-attachment-1600-image-7

Existence in this spot

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me, that it might be the mirror of my soul, as my soul is the mirror of the infinite God!

O my friend — but it is too much for my strength — I sink under the weight of the splendour of these visions! A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was created for the bliss of souls like mine.

I am so happy, my dear friend, so absorbed in the exquisite sense of mere tranquil existence, that I neglect my talents. I should be incapable of drawing a single stroke at the present moment; and yet I feel that I never was a greater artist than now.

When, while the lovely valley teems with vapour around me, and the meridian sun strikes the upper surface of the impenetrable foliage of my trees, and but a few stray gleams steal into the inner sanctuary, I throw myself down among the tall grass by the trickling stream; and, as I lie close to the earth, a thousand unknown plants are noticed by me: when I hear the buzz of the little world among the stalks, and grow familiar with the countless indescribable forms of the insects and flies, then I feel the presence of the Almighty, who formed us in his own image, and the breath of that universal love which bears and sustains us, as it floats around us in an eternity of bliss; and then, my friend, when darkness overspreads my eyes, and heaven and earth seem to dwell in my soul and absorb its power, like the form of a beloved mistress, then I often think with longing, Oh, would I could describe these conceptions, could impress upon paper all that is living so full and warm within me.